"
zIFBoards - Free Forum Hosting
Join the millions that use us for their forum communities. Create your own forum today.


 

 FFXII: Johtotähti ei koskaan kuole, PG-13, romance, angst, song, challenge
Afeni
Posted: Apr 23 2008, 12:24 PM


Kristallien valtias


Group: Undying
Posts: 3,769
Member No.: 1
Joined: 3-April 07Author: Afeni
Rating: PG-13
Genre: Romance, angst, song
Disclaimer: Square Enix omistaa hahmot yms. Ivaliceen liittyvät jutut. Aqualle puolestaan kuuluvat oikeudet My Oh My -kappaleeseen.
SPOILERS: Aina loppudemoon asti eli käytännössä koko peli.
Summary: Strahl on lähdössä Bahamutilta, mutta jotain on pielessä, eikä ilmalaivassa ole riittävästi tehoja. Balthier ja Fran lähtevät ratkaisemaan ongelmaa konehuoneen puolelle…
A/N: Jälleen kerran jalokuusi haastoi minut. En uskonut edes saavani tähän ficciin kunnollista ideaa, mutta sitten samainen neiti muistutti minua sellaisen bändin kuin Aqua olemassa olosta. Tarkalleen ottaen hän linkitti Youtubesta minulle kappaleen My Oh My ja sanoi sen liittyvän selvästi minuun. Miksi kaikki yhdistävätkin piraatit juuri minuun? Ei voi käsittää x) No, joka tapauksessa.. kappale tuli kuunneltua muutaman kerran ja samalla idea alkoi sitten hiljalleen kehittyä.

Johtotähti ei koskaan kuole

My oh my, do you wanna say goodbye?
To have the Kingdom, baby, tell me why?
My oh my, do you wanna say goodbye?
To rule the Country, baby, you and I?
If you were my King...


Balthier suuntasi kohti ohjaamon ovea Franin kanssa ilmapiraattien jaettua ohjeet Vaanille ja Penelolle, jotka saivat vihdoin kauan odotetun vuoronsa siirtyä Strahlin ohjaimiin. Ashe tuijotti piraattien poistumista konehuoneeseen. Hänellä oli karmiva tunne, että tapahtuisi jotain lopullista.

Matka oli ohitse. Se oli alkanut kaksi vuotta sitten Archadian julistettua sodan Dalmascalle. Ashe oli menettänyt oikeutensa kruunuun, joka olisi kuulunut hänelle verenperintönä. Sen sijaan hän oli päätynyt Vastarinnan johtohahmoksi. Taistelu suurvaltaa vastaan oli kuitenkin tuntunut loputtomalta, mahdottomalta voittaa.

Nyt.. Vayne oli kukistettu. Dalmasca oli voittanut, niin käsittämätöntä kuin se olikin. Ilman apua Ashe ei olisi koskaan pystynyt taistelemaan kruunustaan. Hän oli kiitollinen Vaanille, Penelolle, Franille, Baschille, Larsalle.. mutta aivan erityisesti Balthierille. Mies oli auttanut häntä toivottomassa taistelussa, mutta tehnyt muutakin. Rehellisesti sanottuna Ashe ei ollut Raslerin kuoleman jälkeen uskonut voivansa tuntea ketään miestä kohtaan enää mitään muuta kuin ystävyyttä.

Jokin ilmapiraatissa oli kuitenkin kääntänyt nuoren prinsessan vatsan ympäri ja saanut hymyilemään käsittämättöminäkin hetkinä. Balthier oli hyvää ja aatelista sukua, mutta hän ei käyttänyt jäykästi ja korrektisti, kuten siniverisillä oli tapana. Jäykkyyden sijaan Balthier oli aito, eikä yrittänyt turhaan miellyttää ketään. Harva oli uskaltanut olla Ashelle suorasukainen. Useimmat sen sijaan pyrkivät miellyttämään häntä kaikessa. Balthier oli välittömästi osoittanut olevansa naisen kanssa täysin tasa-arvoinen, eikä suostunut kumartelemaan kruunulle.

Kyllä, miehen asenne oli ärsyttänyt Ashea suunnattomasti. Ärsytys oli kuitenkin hyvin pian vaihtunut toiseen tunteeseen, sellaiseen, jota Ashe ei olisi halunnut tuntea. Hän ei vain ollut voinut mitään nipistyksille vatsassa, punalle poskilla tai hymylle huulilla. Ehkäpä matkalla, jonka tarkoitus oli johtaa Dalmascan pelastamiseen, oli ollut toinenkin merkitys. Tarvitsihan kuningaskunta perillisen…

Little princess in a terrible mess
A kingdom alone, but no love to confess
Dreams of a prince on a tall white horse
Runs like a spirit by the castle walls


Kuinka yksinäinen Ashe tulisikaan olemaan, kun rauhansopimus olisi allekirjoitettu? Vaan ja Penelo lähtisivät omille teilleen. Basch oli vasta pelastanut kaksoisveljensä, joka palveli Larsaa. Ashe tiesi, ettei edes kapteeni jäisi hänen rinnalleen.

Kuningatar tarvitsisi puolison vierelleen. Sillä tavoin voitiin estää uusi sota. Jos Ashe ei osoittaisi oikeaa miestä pian, tekisi senaatti sen hänen puolestaan. Yksi järjestetty avioliitto oli ihmiselämälle tarpeeksi. Tällä kertaa Ashe halusi tehdä valinnan sydämellään, eikä hänen tarvinnut miettiä sitä valintaa.

Ongelma vain oli, että hän pelkäsi Balthierin jäävän matkalle konehuoneeseen. Ashe ei tiennyt, mistä ahdistava tunne oikein tuli. Jokin kuitenkin kertoi hänelle, että hän oli juuri katsellut viimeistä kertaa ilmapiraatin poistuvaa selkää.

Gotta steal from the rich when they don't know I'm comin'
Gotta give to the poor, no time for lovin'
My oh my, don't you cry, 'cause there's no way I'm stayin'
I will leave, say "bye bye", I'm going my way...


Balthier kiirehti Strahlin halki ja ulos ilmalaivasta. Kävellessään hän kiinnitti kuulokkeet ja mikrofonin päähänsä pysyäkseen perillä siitä, mitä tapahtui valtavan ilmalinnoituksen Bahamutin ulkopuolella. Laitteiden avulla hän olisi koko ajan yhteydessä Strahlin ohjaamoon ja pystyisi tarvittaessa puuttumaan tilanteeseen, mikäli Vaan ei selviytyisikään tytön ohjaamisesta siniselle taivaalle. Tosin klopin olisi parempi onnistua.. muu ei vain juuri sillä hetkellä tullut kysymykseenkään.

Bahamutissa oli punainen hälytysvalaistus, vaikkei sireenien ääntä kuulunutkaan. Ilmalinnoitus tärisi hiljalleen ja valot räpsähtelivät tasaisin väliajoin. Jotain oli tehtävä tai se rämähtäisi alas suoraan Rabanastren keskustaan.

Yhdessä Franin kanssa Balthier kiirehti suuren aluksen sisälle, konehuoneeseen. Niin, hän ei ollut kertonut muille, minkä aluksen konehuoneeseen oli tarkalleen ottaen aikonut. Fran oli tietysti arvannut hänen aikeensa, olihan viera useimmiten samalla aaltopituudella hänen kanssaan. Viera ei ollut myöskään esittänyt minkäänlaisia vastalauseita, vaikka tiesi riskit yhtä hyvin kuin Balthier itse. Sellaista ystävyyttä ja uskollisuutta saattoi hakea vuosikausia löytämättä kuitenkaan.

Sanomatta sanaakaan Balthier osoitti Franille, mitä oli tehtävä, vaikka mekaanikkona viera varmasti tiesi itsekin, missä vika oli. Balthier nyökkäsi hyväksyvästi, kun Fran kävi työhön, ja kumartui sitten itsekin kiertämään pultteja irti mahdollisimman nopeasti ja äänettömästi. Hän ei halunnut puhua tai päästää muutakaan ääntä liian aikaisin, sillä se kuuluisi Strahlin ohjaamoon.. Ashen korviin. Strahl piti saada pois paikalta, ennen kuin tapahtuisi mitään ratkaisevaa. Ashe piti saada pois paikalta.

Penelon ääni kajahti Balthierin korvissa. Tyttö ilmoitti, että Strahlin tehot olivat palanneet, kuten Balthier oli odottanutkin. Pienempi alus oli kytkeytynyt ilmalinnoitukseen ja oli tavallaan riippuvainen siitä. Vaanin hihkaisusta päätellen Strahl kuitenkin pääsi irrottautumaan ja kiisi nyt pois paikalta.

Samassa Ashe aloitti puheensa muille aluksille. Myös Basch ja Larsa olivat vuorollaan äänessä. Puheet olivat juuri sellaista poliittista kullalla reunustettua lätinää, jota Balthier inhosi koko sydämestään. Tällä kertaa hän saattoi kuitenkin antaa puhujille anteeksi, sillä hän tiesi, että tämä joukko todella tarkoitti sanojaan, eikä ladellut niitä vain saadakseen kansan suosion.

Balthier ei ollut suunnitellut lähtöään aivan näin, mutta tilaisuudet tuli käyttää hyväkseen. Tällä tavoin lähteminen olisi luultavasti helpompaa kuin hänen alkuperäisen suunnitelmansa mukaan. Kyllä, hän olisi halunnut jäädä. Hän tiesi, että hänelle tarjottiin korkeampaa paikkaa kuin moni olisi uskaltanut unelmoidakaan.

Ja se olikin todellinen ongelma. Hänellä oli oma tiensä. Hän halusi kulkea sitä pitkin vapaana. Levittää siipensä ja lentää, vaikka sydän olisikin käskenyt asettua aloilleen. Kullattuun häkkiin hän ei enää astuisi. Ei kenenkään takia.

My oh my, do you wanna say goodbye?
To have the Kingdom, baby, tell me why?
My oh my, do you wanna say goodbye?
To rule the Country, baby, you and I?

If you were my King, I would be your Queen...
If you were my King, I would be your Queen...


“Olemme vapaita!”

Ashe puristi mikrofonia kädessään ja nieleksi kyyneliä. Ei ollut niin kovin kauan, kun Balthier oli käyttänyt samantapaista laitetta Ashen ja markiisi Ondoren puheen äänittämiseen. Ilmapiraatti oli säikäyttänyt prinsessan pahanpäiväisesti, kun tämä oli ollut ryöstämässä Strahlia omaan käyttöönsä. Samana yönä, vain hetkeä myöhemmin, Ashe oli pyytänyt Balthieria kidnappaamaan hänet.

Kenties jo silloin mies oli siepannut prinsessan sydämen. Ashe oli ollut valmis ojentamaan puoli valtakuntaa ilmapiraatille. Jakamaan hallintonsa vain saadakseen miehen rinnalleen.

Hiljalleen Ashe oli todella alkanut ymmärtää, että Rasler oli todellakin poissa, eikä palaisi. Viimeaikaiset tapahtumat olivat vihdoin vakuuttaneet hänet tästä seikasta täydellisesti. Hän oli vapaa, hänen sydämensä oli vapautunut Raslerin haamun haihtuessa tuuleen, eikä hänen tarvinnut enää tuntea syyllisyyttä. Hän sai antaa sydämensä toiselle.

Ashe tiesi tarkalleen, kenet hän halusi kuninkaakseen. Vain yhdelle miehelle hän halusi olla kuningatar. Tapahtuipa mitä tahansa, hänen sydämensä oli jo valinnut hänelle puolison ja Dalmascalle toisen hallitsijan.

Mystery deep in the royal heart
Crying at night, I wanna be apart
Prince, oh prince, are you really sincere?
Bet you one day you're gonna disappear


Prinsessan sydäntä kylmäsi, kun Vaan sai Strahlin käynnistymään ja ilmalaiva kiiti kohti taivasta, irrottautui Bahamutista. Jotain oli pielessä. Sota oli ohi, ennen kuin se oli kunnolla alkanutkaan, mutta silti kaikki tuntui väärältä. Mikseivät Balthier ja Fran tulleet konehuoneesta? Miksi Ashesta tuntui, että ilmapiraatti oli valehdellut hänelle?

Ashe puri huultaan ja yritti keskittyä tilanteeseen. Kaikki ei ollut vielä ohitse, vaikka Vastarinta ei enää ollutkaan aikeissa hyökätä Bahamutin kimppuun, Larsa oli käskenyt archadialaisia vetäytyä, eivätkä rozarrialaiset olleet vielä edes ehtineet paikalle. Edessä oli vielä joukko neuvotteluja ja päätöksiä. Tapahtunutta puitaisiin pitkään. Oli äärimmäisen tärkeää pitää nyt pään kylmänä ja selvittää järjen asiat ennen sydämen asioita.

Strahlin kaiuttimet särähtivät pari kertaa, ennen kuin Tuomari Zargabaathin ääni kajahti aluksen pienessä ohjaamossa. Mies ilmoitti, ettei Bahamut kestäisi ilmassa enää pitkään ja aikoi siirtää sen pois Rabanastren yläpuolelta. Hän toivoi, ettei Vastarinta tai kukaan muukaan yrittäisi estää häntä.

Markiisi kuului vastaavan toiselle miehelle ja kertovan tämän olevan hullu. Zargabaath kuitenkin piti päänsä. Ashe kiitti onneaan, että Strahl oli ehtinyt irrottautua ajoissa, sillä jos Tuomaria oli uskominen, Bahamut räsähtäisi maahan, eikä mitään ollut tehtävissä. Tuhot vain voitaisiin minimoida ohjaamalla alus aavikon yläpuolelle kaupungin sijaan.

”Kiireisiä ovat, eivätkö olekin? Eikö ole hieman turhan aikaista heittää elämiämme menemään jo nyt?”

Ashe puristi hysteerisesti sormensa Vaanin penkin selkänojan reunaa vasten. Hän oli varma, että pyörtyisi. Näin ei voinut käydä. Hän tajusi, että hänen ikävä tunteensa oli ollut koko ajan oikeassa. Bahamut putoaisi ja veisi mukanaan jokaisen, joka vielä oli sen sisällä. Prinsessa toivoi vain kuvitelleensa kaiuttimista kantautuneen ilmapiraatin äänen.

Sydän jyskyttäen Ashe kuunteli Balthierin ja Vaanin sananvaihtoa, johon markiisi Ondore yhtyi pian omasta aluksestaan. Ilmapiraatti höpisi jotain Bahamutin korjaamisesta.
”Balthier!” Ashe ei voinut olla huudahtamatta omaan mikrofoniinsa. ”Ymmärrätkö todella, mitä olet tekemässä?”
”Prinsessa, toivon ettette ole unohtanut minun rooliani tässä pienessä tarinassa. Minä olen johtotähti. Ja tiedättekö, mitä johtotähdestä sanotaan?” Balthierin ääni tunkeutui kipeän tuttuna Ashen korviin. “Hän ei koskaan kuole.”

Prinsessa ei kyennyt vastaamaan miehelle mitään. Hän kuunteli mykkänä, kun tämä huudahti onnistuneensa jossain. Samaan aikaan Bahamut lähti liikkeelle. Se suuntasi poispäin Rabanastresta. Voisiko olla, ettei se putoaisikaan? Ehkä Balthier ei ollut suuruudenhullu kuvitellessaan voivansa korjata ilmalinnoituksen hetkessä.. olihan miehellä vuosien kokemus ilmalaivoista.

”Fran?” Balthierin ääni kuului jälleen, eikä se ollut tällä kertaa iloinen. ”Täytyykö minun todella tehdä kaikki?”
”Balthier!” Ashe sai äänensä kantamaan uudestaan. “Häivy Bahamutista välittömästi! Ole niin kiltti, Balthier, sinä et saa kuolla! Ole kiltti, Balthier, tule takaisin!”

Ashe ei saanut selvää seuraavista sanoista. Fran ilmeisesti mutisi jotain ja Balthier vastasi siihen, ennen kuin puhui Vaanille. Ilmapiraatti käski pojan pitää huolta Strahlista. Seuraavaksi ei kuulunut kuin särinää. Yhteys oli katkennut.

Pidätellen kyyneliään Ashe tuijotti ilmalinnoitusta. Se oli ehtinyt kuninkaallisen linnan laajan pihan yläpuolelle ja alkoi vajota nopeasti. Rysähdys kantautui vain hetken myöhässä Strahlin matkustajien korviin. Bahamut oli menetetty. Pudonnut. Poissa.

”Balthier!”

Gotta steal from the rich when they don't know I'm comin'
Gotta give to the poor, no time for lovin'
My oh my, don't you cry, 'cause there's no way I'm stayin'
I will leave, say "bye bye", I'm going my way...
Top
jalokuusi
Posted: Apr 23 2008, 04:11 PM


Oppipoika


Group: Plusmembers
Posts: 15
Member No.: 35
Joined: 24-March 08Awwwwh! Saanko itkeä?

Pelottavintahan tässä oli se, että kirjoitit tuosta lopusta, mitä sanattomasti toivoin. Tykkään todella paljon juuri tuosta lopusta, juuri tuosta mistä kirjoitit. (Muusta pelistä en sitten oikein pidäkään. <.<) Sait lopun tuntumaan vielä paremmalta. Olen ihan sanaton.

Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin:

QUOTE
Viera ei ollut myöskään esittänyt minkäänlaisia vastalauseita, vaikka tiesi riskit yhtä hyvin kuin Balthier itse. Sellaista ystävyyttä ja uskollisuutta saattoi hakea vuosikausia löytämättä kuitenkaan.


Näen rivien välistä, että haluat ne yhtään. EI TULE ONNISTUMAAN! Haha! biggrin.gif Ei vaan, ei miulle oikein mitään negatiivista tule mieleen.

Toiveena tietenkin jatkoa. Kun kaksikko kohtaa tuon jälkeen ensi kerran. *vink vink* wink.gif
Top
Afeni
Posted: Apr 23 2008, 05:19 PM


Kristallien valtias


Group: Undying
Posts: 3,769
Member No.: 1
Joined: 3-April 07Okei, myönnetään. Minustakin on outoa, että päädyin kirjoittamaan juurikin siitä kohtaa peliä kuin sinä toivoit, vaikket sanonutkaan mitään. Harkitsin Phon Coastia sekä jotain täysin omaa kohtausta pelin ulkopuolelta, mutta lopulta sitten päädyin tähän. Hieman pähkäilyä se tosin tuotti, koska piti ottaa huomioon pelissä tapahtuvat asiat, vaikka pääpaino onkin Ashen ja Balthierin ajatuksilla.

Mitä Balthieriin ja Franiin tulee... totta hemmetissä haluan, että he pysyvät yksissä, mutta tässä kohtaa puhuin ainoastaan ystävyydestä ja luottamuksesta wink.gif Vaikkei piraattikaksikon välillä olisi romanssia (mikä heidän välillään aivan selvästi on), on heillä kuitenkin todellista ystävyyttä. Sitä ei edes Ashe voi muuttaa miksikään.

Jatkoa en nyt ainakaan suoriltaan lupaa. Täytyy katsoa, jos joskus inspiraatio iskee x) Kiitos kun kommentoit ^^
Top
mahnu
Posted: Feb 23 2009, 01:14 AM


Musta maagi


Group: Plusmembers
Posts: 350
Member No.: 64
Joined: 19-February 09Tämä tarina iskeytyi silmiini äskettäin. Täytyy myöntää, että oli hiukan surullinen biggrin.gif
Erittäin kauniisti olet osannut kuvailla asiat ja varsinkin Ashen tunteet Balthieria kohtaan.
Itse olen enemmän rajumpien juttujen ystävä, mutta tämä tarina tulee jäämään pitkäksi aikaa mieleeni... Ja pelkästään positiivisesti smile.gif
*aplodit*
Top
Afeni
Posted: Feb 23 2009, 07:42 AM


Kristallien valtias


Group: Undying
Posts: 3,769
Member No.: 1
Joined: 3-April 07Kiva, että pidit ^^

Kirjoittelen minä muutakin kuin tämmöistä romanttista hömppää xD Mutta joo, tämä on varmaan jollain tavalla surullinen. Itse en edes kannata koko paritusta, joten.. Noh, mutta onhan se toki julmaa, kun Ashe jää tuolla tavalla taakse.

Kiitos, kun kommentoit smile.gif Täytyy minunkin taas tänään ehtiä lukemaan tuota sinun parodiaasi. Eilinen katosi jonnekin, kun naputtelin koko päivän Naruto-ficciä ninja.gif
Top
Emmi
Posted: May 9 2009, 08:59 AM


Valkoinen maagi


Group: Unseen
Posts: 708
Member No.: 13
Joined: 26-April 07Tämä on kyllä aivan ihana... Onhan tarina vähän surullinen, mutta osittain ehkä siksi pidinkin siitä niin paljon. rolleyes.gif Ei se tietenkään haittaa jos tähän joskus tulisi jatkoa, mutta itse en jäänyt sitä kaipaamaan. En siis tarkoita ettenkö haluaisi lukea lisää tekstejäsi, mutta nyt loppu jää mukavan avoimeksi ja lukija voi itse pohtia tapasivatko Ashe ja Balthier enää uudestaan.

Olen muuten jalokuusen kanssa samaa mieltä siitä, että rivien välistä vähän paistaa läpi minkä parituksen kannalla olet. Ja jotenkin ajattelin tätä lukiessa Balthierin päätöksen taustalla olevan myös muutakin kuin se, ettei hän halua joutua kahlituksi valtaistuimelle.

Aquan kappaleen sanat sopivat muuten uskomattoman hyvin Balthieriin ja Asheen. Minä vain en voinut lukea niitä ilman että kappaleen musiikki alkoi soida päässäni, mikä taas ei ehkä aivan sopinut ficin tunnelmaan. laugh.gif
Top
Afeni
Posted: May 9 2009, 09:21 AM


Kristallien valtias


Group: Undying
Posts: 3,769
Member No.: 1
Joined: 3-April 07No joo, minä olen niin vahvasti Fran/Balthier-shipperi, että kai se väkisinkin näkyy. Tuntuu vain väärältä alkaa kumpaakaan parittamaan jollekulle muulle (paitsi jos kirjoittaisin ajasta ennen heidän tapaamistaan. Sitten se voisi toimiakin).

Mutta joo, jätin lopun tarkoituksella avoimeksi. Jokainen voi sitten kuvitella jatkon itselleen mieleiseksi (lue: varsinkin minä itse laugh.gif)

Olet kyllä oikeassa siinä, ettei kyseisen kappaleen musiikki välttämättä sovi ficciin, vaikka sanat toimivatkin. Hankalaa sinällään. Sanoitus oli joka tapauksessa pakko tunkea mukaan, koska idea ficciin tuli pitkälti kappaleen pohjalta. Siis tokihan tämä oli haaste, mutta kun haasteeksi annetaan pelkkä paritus, on varsinaiset ideat kaivettava jostain muualta.

Kiitokset kovasti kommentistasi, piristi kummasti aamua ^^
Top
zIFBoards - Free Forum Hosting
Create a free forum in seconds.
Learn More · Sign-up Now

Topic OptionsHosted for free by zIFBoards* (Terms of Use: Updated 2/10/2010) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 1.3421 seconds | Archive