View Full Version: Otter Fibre Color Untuk Cat Dashboard Anda

.: KPPSIM / S.I.C Malaysia ~ No. Pendaftaran R.O.S : 2117-09-PPG :. > Dalaman & Kokpit > Otter Fibre Color Untuk Cat Dashboard Anda


Title: Otter Fibre Color Untuk Cat Dashboard Anda
Description: kasi cun itu dashboard lamaaa...


SagakuGagahBerlari - April 3, 2009 07:16 AM (GMT)
Otter Fiber Color Warna Hitam (280ml)

Harga RM27 satu tin (Ready stock) SOLD

Size: 280ml (cukup untuk satu kereta)


Payment : C.O.D Shah Alam / Pos tambah dalam RM7 (next day delivery)

Contact: Adam German 012-279 0281


user posted image

user posted image

Untuk Color2 Lain atau size2 lain, boleh buat tempahan. Dalam masa 1minggu aku leh dapatkan.
(smskan nama dan color/quantity/dan size)
Contoh Color yang lain:
-Grey (Proton Grey)
-Dark Grey (Gelap)
-Ex Grey(Paling Gelap)
-Brown
-White
-Green
-Blue
-Red
-Yellow


Size yang ada untuk tempahan adalah 80ml (RM14) dan 280ml (RM27)


user posted image
(ni lebih kurang color dia....)


inilah antara kegunaannya:

-Restores and enhances the surface appearance
-Flexible formula: DOES NOT PEEL OF OR FLAKE
-Scratch and weather resistant
-Excellent anti-rust especially for truck under seal
-Drying time 2 to 4 hours depend on surfaces
-For leather, artificial leather, fiberglass, vinyl & etc(Note: Not recommend for smooth surface)

Otter Fibre Color : Key Features

Unique formula, penetrate and bond into all kind of fibre surface to bring back the original color.
-It restores and enhances the surface appearance especially of embossed surfaces, unlike paints, which will form a thick layer.
-An extremely tough, durable, scratch resistant and flexible formula. Does not peel and flake.
-U. V. Resistance. Long lasting formula at least a year even under bad weather.

Helpful Hints :
-Always make sure the surfaces is free of contamination wax, loosen paints, clean and dry.
-Use sponge or Artist brush for texture or grained surface. For smooth surface, we recommend
art fine brush.
-In order to minimize the risk of cracking and uneven. It is essential to apply thin coats of color from one end to another one in the direction of the texture grain to obtain a smooth and evenly distributed finish. Building up the layers gradually.
-One coat is recommended, however apply second coat if necessary. If too dry can add a few drop of mineral sprite.
-On leather and synthetics vinyl, otter color will cover any base color. Preferably choose a similar or darker shade for best result.



Apa2 sms kat 012-279 0281 Adam German[SIZE=7][COLOR=red][SIZE=14][SIZE=14]

SagakuGagahBerlari - April 3, 2009 07:19 AM (GMT)
eh...ni boleh consider barang utk interior ke aku yang salah bahagian?mintak otai2 mod explain samada salah atau btul...TQ

izzenx - April 3, 2009 11:28 AM (GMT)

erm... kalo otter nih leh guna luar n dalam sebenarnyer...

tapi kebanyakan org gunakan pada dalaman jee...

so myb leh konsider interior...


SagakuGagahBerlari - April 3, 2009 12:34 PM (GMT)
QUOTE (izzenx @ Apr 3 2009, 07:28 PM)
erm... kalo otter nih leh guna luar n dalam sebenarnyer...

tapi kebanyakan org gunakan pada dalaman jee...

so myb leh konsider interior...

baik....terima kasih mod otai....

raimyyy - April 3, 2009 01:15 PM (GMT)
bump 4 otterrr....layannnn

SagakuGagahBerlari - April 3, 2009 01:30 PM (GMT)
QUOTE (raimyyy @ Apr 3 2009, 09:15 PM)
bump 4 otterrr....layannnn

teringat aku member office aku tadi...aku punya la promote kat dia....dia plak gi layan stim bau mende tue....waduhhh....layan ajeeeeee....janji beli!hohohohooo

izzenx - April 3, 2009 01:59 PM (GMT)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 3 2009, 08:34 PM)
QUOTE (izzenx @ Apr 3 2009, 07:28 PM)
erm... kalo otter nih leh guna luar n dalam sebenarnyer...

tapi kebanyakan org gunakan pada dalaman jee...

so myb leh konsider interior...

baik....terima kasih mod otai....



erk... mane ada otai... nubis la... just tolong2 je.. jgn hidu weh.. nanti rosak paru2.. B)

SagakuGagahBerlari - April 4, 2009 01:06 AM (GMT)
bumping.......

SagakuGagahBerlari - April 8, 2009 04:31 PM (GMT)
burp...eh...bump...

Cikgu Bob - April 8, 2009 04:38 PM (GMT)
QUOTE (izzenx @ Apr 3 2009, 09:59 PM)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 3 2009, 08:34 PM)
QUOTE (izzenx @ Apr 3 2009, 07:28 PM)
erm... kalo otter nih leh guna luar n dalam sebenarnyer...

tapi kebanyakan org gunakan pada dalaman jee...

so myb leh konsider interior...

baik....terima kasih mod otai....



erk... mane ada otai... nubis la... just tolong2 je.. jgn hidu weh.. nanti rosak paru2.. B)

ha ah la iz..
aku pon dah terbau natam otter ni..
rosak payudara aku... eh, paru2 aku..

SagakuGagahBerlari - April 9, 2009 02:12 PM (GMT)
bumper

iswara8670 - April 10, 2009 03:28 AM (GMT)
bro ni otter ni cam cat gak ke? kalau sapu dia terus kering ke? biasala aku ader anak kena aku cat kat dashboard budakx pegang...aduh..leh kopek balik ke kalau kena camtu?

iswara8670 - April 10, 2009 03:31 AM (GMT)
aku bakal jadi coustomer kau bulan depan, aku balik pj awal bulan depan. aku akan menerjah saudara di shah alam...jgn lari yer...aku nak bawa balik 2 atau 3 tin untuk member kat perak..bump barang baik....punyer

SagakuGagahBerlari - April 10, 2009 09:52 AM (GMT)
QUOTE (iswara8670 @ Apr 10 2009, 11:31 AM)
aku bakal jadi coustomer kau bulan depan, aku balik pj awal bulan depan. aku akan menerjah saudara di shah alam...jgn lari yer...aku nak bawa balik 2 atau 3 tin untuk member kat perak..bump barang baik....punyer

wah2...borong tue..hehehe...alhamdulillahhhh....

Cara2 mengunakan nye (cara yang aku guna cam gini...jadi je)

1. Pastikan permukaan bebas dari segala kekotoran/minyak2/pengilat2/gris dan sebagainya.keadaan permukaan seharusnya bersih dari sekala kekotoran.elok bersihkan dgn cecair sabun cuci pinggan je...bagi bersih..kesat dan tak licin.Pastikan jgak permukaan tue kering.

2. Sapu dgn sponge ke cat otter, tapi pastikan ia rata pada permukaan sponge. quantiti otter tu tak perlu banyak..janji rata je kat sponge tue. (aku slalu cicah kat otter tue pastu amik penutup dia dan sapu2 blah dalam penutup dia bagi dia btul2 rata kat sponge tue...sbb: bile dia rata kat sponge, senang skit nak elakkan dia berbelak....)

3. Sapukan sponge tue pada permukaan yang nak dicat utk layer pertama.letak layer halus2 je,bagi sama rata...color dia lebih kurang akan jadi coklat kehitaman(klau pakai color hitam).tapi pastikan rata dan tak berbelak. (Otter ni,Elok untuk permukaan bergetah seperti dashboard, seat leather,bumper getah, senang cerita permukaan yang agak kesat/kasar.sbb otter color ni susah skit nak lekat kat permukaan plastik yang keras dan licin, boleh melekat kat plastik tapi klau tak pandai buat dia bleh jadi cam berbelak skit.)

4.Jemur di luar selama 2-4jam.

5. bawak masuk benda yang telah dijemur dan tunggu ia sejuk sebelum mengecat semula (sbb: klau benda tue panas, pastu sapu otter color, dia cepat sangat kering, takut berbelak nanti)

6. Ulang langkah2 seperti di atas smpai puas hati dgn keadaan color dashboard tue.

5-rose 4242 - April 10, 2009 11:51 AM (GMT)
BRO... NK ODER SATU KALER ITAM BLEH..

SOK GUA NK G SHAH ALAM GAK

KT AREA MANE BEB???

SagakuGagahBerlari - April 10, 2009 11:59 AM (GMT)
QUOTE (5-rose 4242 @ Apr 10 2009, 07:51 PM)
BRO... NK ODER SATU KALER ITAM BLEH..

SOK GUA NK G SHAH ALAM GAK

KT AREA MANE BEB???

aku dok sec17 bro...nak jumpe mana2 dari seksyen 1-seksyen 24 aku takde hal.
item aku tinggal hitam yang besharrr je...280ml. rm27 tapi pagi sampai ptg aku gi window shopping kat gudang halfcut, gi usha2 barang. malam bleh? ape2 hello2....

adam -012-279 0281


5-rose 4242 - April 10, 2009 08:29 PM (GMT)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 10 2009, 07:59 PM)
QUOTE (5-rose 4242 @ Apr 10 2009, 07:51 PM)
BRO... NK ODER SATU KALER ITAM BLEH..

SOK GUA NK G SHAH ALAM GAK

KT AREA MANE BEB???

aku dok sec17 bro...nak jumpe mana2 dari seksyen 1-seksyen 24 aku takde hal.
item aku tinggal hitam yang besharrr je...280ml. rm27 tapi pagi sampai ptg aku gi window shopping kat gudang halfcut, gi usha2 barang. malam bleh? ape2 hello2....

adam -012-279 0281

oklasagakugagahberlaki.........















eh...berlari laaaa
















Laarriikkkkkkkkk!!!!!!!!!!

SagakuGagahBerlari - April 11, 2009 10:25 AM (GMT)
QUOTE (5-rose 4242 @ Apr 11 2009, 04:29 AM)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 10 2009, 07:59 PM)
QUOTE (5-rose 4242 @ Apr 10 2009, 07:51 PM)
BRO... NK ODER SATU KALER ITAM BLEH..

SOK GUA NK G SHAH ALAM GAK

KT AREA MANE BEB???

aku dok sec17 bro...nak jumpe mana2 dari seksyen 1-seksyen 24 aku takde hal.
item aku tinggal hitam yang besharrr je...280ml. rm27 tapi pagi sampai ptg aku gi window shopping kat gudang halfcut, gi usha2 barang. malam bleh? ape2 hello2....

adam -012-279 0281

oklasagakugagahberlaki.........















eh...berlari laaaa
















Laarriikkkkkkkkk!!!!!!!!!!

gagah berlaki?mcm gay je bunyinyer tue!

SagakuGagahBerlari - April 13, 2009 04:18 PM (GMT)
Terima kasih kepada en rose APAILANG yang kacak serta pasangan dalam kete(dating eh?) kerana sudi membeli ottercolor.

Terima Kasih juga kepada en abunnnnnss..kerana sanggup datang dari johor(johor eh?) serta pasangannya untuk mengangkut ottercolor hitam juga.

Terima Kasih juga kepada en khairul omar@skrool kerana...eh...belum beli lagila..hahaha...

Terima kasih kepada en Airpool kerana membeli tayar gue...

Terima Kasih kepada Ryan dari Berkley Klang kerana membeli ottercolor gue jgak...

Kepada yang belum beli lagi....takpe...take your time....kumpul duit banyak2...kasi angkut 10terus!hehehee...

Thanks kawan2!...


SagakuGagahBerlari - April 18, 2009 04:37 AM (GMT)
Sape nak...stock baru ada smpai:


-PROTON GREY 280ml - 3tin.

-Dark GREY 280ml -1tin.

-Dark Grey 80ml -1tin

-Extra Grey 80ml -1tin.

-Black 280ml - Ready stock.


BUMP!!!!!!!!!

izzenx - April 18, 2009 05:50 AM (GMT)


<<< BRING UP MEMBER POST >>>


<<< BRING UP MEMBER POST >>>


5-rose 4242 - April 18, 2009 01:05 PM (GMT)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 14 2009, 12:18 AM)
Terima kasih kepada en rose APAILANG yang kacak serta pasangan dalam kete(dating eh?) kerana sudi membeli ottercolor.

Terima Kasih juga kepada en abunnnnnss..kerana sanggup datang dari johor(johor eh?) serta pasangannya untuk mengangkut ottercolor hitam juga.

Terima Kasih juga kepada en khairul omar@skrool kerana...eh...belum beli lagila..hahaha...

Terima kasih kepada en Airpool kerana membeli tayar gue...

Terima Kasih kepada Ryan dari Berkley Klang kerana membeli ottercolor gue jgak...

Kepada yang belum beli lagi....takpe...take your time....kumpul duit banyak2...kasi angkut 10terus!hehehee...

Thanks kawan2!...

bukan dating la.....

mak die sok anta die blik umah sewa...

saya menurut perintah.....


p/s:itu lah tunang ku...

SagakuGagahBerlari - April 19, 2009 09:05 AM (GMT)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 14 2009, 12:18 AM)
Terima kasih kepada en rose APAILANG yang kacak serta pasangan dalam kete(dating eh?) kerana sudi membeli ottercolor.

Terima Kasih juga kepada en abunnnnnss..kerana sanggup datang dari johor(johor eh?) serta pasangannya untuk mengangkut ottercolor hitam juga.

Terima Kasih juga kepada en khairul omar@skrool kerana...eh...belum beli lagila..hahaha...

Terima kasih kepada en Airpool kerana membeli tayar gue...

Terima Kasih kepada Ryan dari Berkley Klang kerana membeli ottercolor gue jgak...

Kepada yang belum beli lagi....takpe...take your time....kumpul duit banyak2...kasi angkut 10terus!hehehee...

Thanks kawan2!...

Terima Kasih kepada en khairul omar@skrool kerana sudi membeli otter color. tq.

Peye - April 19, 2009 01:04 PM (GMT)
QUOTE (Cikgu Bob @ Apr 9 2009, 12:38 AM)
QUOTE (izzenx @ Apr 3 2009, 09:59 PM)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 3 2009, 08:34 PM)
QUOTE (izzenx @ Apr 3 2009, 07:28 PM)
erm... kalo otter nih leh guna luar n dalam sebenarnyer...

tapi kebanyakan org gunakan pada dalaman jee...

so myb leh konsider interior...

baik....terima kasih mod otai....



erk... mane ada otai... nubis la... just tolong2 je.. jgn hidu weh.. nanti rosak paru2.. B)

ha ah la iz..
aku pon dah terbau natam otter ni..
rosak payudara aku... eh, paru2 aku..

:lol: :lol: :lol:

Peye - April 19, 2009 01:05 PM (GMT)
bump brg best..bau mmg stim abess..
aku dh try..mmg cung2 la dshbod! hite melegam kilat2 lagi!

SagakuGagahBerlari - April 19, 2009 04:35 PM (GMT)
QUOTE (Peye @ Apr 19 2009, 09:05 PM)
bump brg best..bau mmg stim abess..
aku dh try..mmg cung2 la dshbod! hite melegam kilat2 lagi!

bump utk peye!hehehe

SagakuGagahBerlari - July 5, 2012 03:52 AM (GMT)
QUOTE (SagakuGagahBerlari @ Apr 3 2009, 03:19 PM)
eh...ni boleh consider barang utk interior ke aku yang salah bahagian?mintak otai2 mod explain samada salah atau btul...TQ

dah pencen...boleh kasi lock...dah pencen.tq




* Hosted for free by InvisionFree